DEF voorkant kaart.jpg
INHOUD

​Herken je de situatie waarin je dacht dat je dit keer een goed gesprek had met je collega en na afloop toch bleef zitten met een vervelend maar wel bekend en vertrouwd gevoel? Dat de gedachte bij je opkwam ‘Gebeurt het me nu weer?’ Je bedoelt het juist goed en je collega loopt boos weg. Je begrijpt niet wat er is gebeurd maar je zit er wel mee en je zou het graag anders willen. Dan is dit een boek voor jou! Of je nu zzp'er bent, werknemer of werkgever.

‘Spelen op het Werk’ is een optimistisch en praktisch boek. Als lezer ontdek je dat je niet effectieve patronen herhaalt. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en oefeningen, kun je uitzoeken wat je daarin kunt veranderen. Laat je inspireren door de theorie van de Transactionele Analyse (TA) ook als je niets van TA af weet. Je zult verrast zijn over wat je over jezelf en je collega’s kunt leren en hoe je de sfeer op het werk kunt verbeteren.

 

 

€ 19,50 exclusief verzendkosten

Bestel via Uitgeverijmei.nl

cropped-mei-uitgeverij-logo-cropped-3.pn

Spelen op het Werk' is een optimistisch boek. Het maakt je als lezer bewust van je eigen herhalende en niet effectieve patronen'. Alice Timmermans, algemeen directeur TA academie.

VOOR WIE

'Spelen op het Werk' is geschreven voor iedereen die met anderen samenwerkt. Het is een praktisch boek voor zowel professionals in de Transactionele Analyse (TA) als voor mensen die niets van de theorie van de TA afweten. Of je nu zzp'er bent, werknemer of werkgever, dit praktische boek vol oefeningen helpt je je eigen ineffectieve gedrag begrijpen en veranderen.

  • Theorie Transactionele Analyse

  • Praktijkvoorbeelden

  • Oefeningen

  • Suggesties​

AUTEURS

Marijke Arendsen Hein is psycholoog, psychotherapeut met een praktijk voor psychotherapie te Amsterdam. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in Transactionele Analyse en houdt ervan TA begrijpelijk en toepasbaar te maken voor de praktijk van alledag. Zij was 12 jaar afdelingshoofd in de geestelijke gezondheidszorg. Veel van wat er in dit boek staat leerde zij daar. Twee keer per jaar geeft zij in Sint Petersburg workshops, supervisie en therapie aan collega’s. Eerder verschenen boeken van haar: Psychodrama en Transactionele Analyse (2004), TA elke dag (2009) en Klein LevensABC (2017). 

 

Hortense Berkenveld heeft ruim 40 jaar werkervaring in organisaties van verschillende pluimage. Veel van de voorbeelden in dit boek heeft zij zelf meegemaakt en om zich heen zien gebeuren. Sinds 2011 heeft Hortense een praktijk voor coaching en counseling te Amsterdam voor mensen voor wie de langdurige zorg voor een dierbare hun leven voor een groot deel bepaalt. Ook dan kun je jezelf zijn en genieten: Zorgookgoedvoorjezelf.nl. In 2018 studeert Hortense af bij de opleiding  'Psychotherapie' bij de TA academie. Daar ontmoette zij haar mentor Marijke, het begin van een vruchtbare samenwerking.

'Spelen op het Werk' is geschreven voor iedereen die met anderen samenwerkt. In dit boek delen Marijke en Hortense een passie om hun kennis van de TA toegankelijk en toepasbaar te maken voor iedereen.

Hortense en Marijke.jpg